دستور پخت آش چغندر و اسفناج خوشمزه و لذیذ
مواد لازم برای تهیه آش چغندر و اسفناج مخصوص یلدا
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
اسفناج و شوید تازه | ۵۰۰ گرم |
عدس | نصف لیوان فرانسوی دستهدار |
لپه | نصف لیوان فرانسوی دستهدار |
چغندر سفید | ۱ عدد متوسط |
آرد گندم | نصف لیوان فرانسوی دستهدار |
آبلیمو یا سرکه | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ و نعناع داغ | به مقدار دلخواه |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
تمر هندی یا قره قروت | به مقدار دلخواه |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۲ ساعت
مدت زمان مورد نیاز برای پخت آش چغندر و اسفناج: ۲ ساعت
مراحل طرز تهیه آش چغندر مخصوص یلدا
آش چغندر و اسفناج به عنوان یک آش اصیل یلدایی، بیشتر به عنوان پیشغذا به کار میرود. در این روش پخت آش مخصوص یلدا از هیچ گوشتی استفاده نمیشود. به همین دلیل زمان پخت آن زیاد نیست و کافی است مواد کاملا روی حرارت بپزند و به غلظت و طعم دلخواه برسند تا آماده سرو شوند. مراحل تهیه این آش خوشمزه را در ادامه بخوانید.
مرحله اول: مواد آش را آماده کنید
در اولین مرحله، برای درست کردن آش چغندر و اسفناج مخصوص شب یلدا، حبوبات را در ظرفهای جداگانه به مدت ۲ الی ۳ ساعت قبل از پخت بخیسانید. شوید و اسفناج را بشویید و وقتی آب اضافی خود را از دست دادند، آنها را درشت خرد کنید. پوست چغندر را بگیرید و به شکل مکعبهای حدود ۲ سانتیمتری خرد کنید.
مرحله دوم: عدس، لپه و چغندر را بپزید
در یک قابلمه تا نیمه، آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه آب جوش آمد، چغندرهای خرد شده، عدس و لپه را به آن اضافه کنید
مرحله سوم: سبزیهای خرد شده را بپزید
بعد از ۱۵ دقیقه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. سبزیهای خرد شده را هم به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حدود ۲۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا سبزیها و حبوبات بپزند. در این فاصله، آرد را با کمی آب حل کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. برای اینکه بوی خامی آرد در آش حس نشود، میتوانید آرد را جداگانه در یک کمی تابه تفت دهید و سپس آن را در مقداری آب حل کنید.
مرحله چهارم: چاشنی آش را اندازه کنید
محلول آرد و آب را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید. وقتی غلظت آش بیشتر شد، ۲ قاشق سرکه یا آبلیمو به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. در صورت دلخواه مقداری قره قروت یا تمر هندی را به آش اضافه کنید تا آش، طعم ترش بگیرد.
مرحله آخر: آش را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه آش چغندر و اسفناج، نمک، زردچوبه و فلفل آش را بچشید و در صورتی که اندازه بودند، شعله گاز را خاموش کنید. به صورت جداگانه پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ مجلسی) و نعناع داغ (طرز تهیه نعناع داغ مجلسی) درست کنید. آش یلدایی را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با نعنا داغ و پیاز سرخ شده، تزیین و سرو کنید.