دستور پخت آش کشک تبریزی (گوردآش) به روش سنتی تبریز
مواد لازم برای تهیه آش کشک تبریز
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
بلغور گندم نیم پخته | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
برنج نیم دانه | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی پخته | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
نخود آبگوشتی پخته | ۱ لیوان فرنسوی دستهدار |
عدس | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
پیاز بزرگ | ۴ عدد بزرگ |
کلم برگ | نصف یک عدد |
هویج | ۳ عدد |
سبزی آش | به مقدار لازم |
پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ | به مقدار لازم |
کشک | به مقدار لازم |
آب قلم | ۴ یا ۵ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت آش کیک تبریزی: ۱۲۰ دقیقه
میزان کالری در ۱۰۰ گرم آش کشک تبریز: حدود ۲۵۰ کیلوکالری
مراحل طرز تهیه آش کشک تبریزی
آش کشک تبریزی طعم فوقالعاده لذیذی دارد و مزه آن با همه آش کشکهایی که تا به حال خوردهاید، متفاوت است. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه آش کشک تبریزی آشنا شوید. برای تسریع در کار نخود و لوبیا آش را از روز قبل بخیسانید و بپزید.
مرحله اول؛ پیاز را در روغن تفت دهید
در اولین مرحله از طرز تهیه آش کشک تبریزی باید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمهای که میخواهید آش کشک را در آن بار بگذارید بریزید و سپس پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک شوند.
مرحله دوم؛ بلغور گندم، عدس و برنج را نیم پز کنید
در این مرحله باید بلغور گندم، عدس و برنج را به صورت جداگانه در به مدت ۱ ساعت آب بخیسانید و بعد آنها را در قابلمه بریزید و نیمپز کنید. به خاطر داشته باشید که در این مرحله باید مقدار کمی آب به حبوبات اضافه کنید.
مرحله سوم، آب قلم را به قابلمه اضافه کنید
بعد از این که مواد نیمپز شدند، باید آب قلم را به قابلمه اضافه کنید. مقدار آب قلمی که در این آش استفاده میشود، اختیاری است، اما هر چقدر از آب قلم بیشتری استفاده کنید آش شما لذیذتر میشود.
مرحله چهارم؛ کلم و هویج را به آش کشک تبریز اضافه کنید
بعد از اضافه کردن آب قلم به قابلمه باید صبر کنید تا آش شروع به جوشیدن کند، سپس کلم و هویج را خرد کنید و به آش اضافه کنید.
مرحله پنجم؛ سبزی خرد شده را به آش کشک اضافه کنید
حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید و بعد سبزی آش را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. ترکیب سبزی آش کشک همان ترکیب سبزی آش رشته است. برای این مقدار آش از این ترکیب سبزی استفاده کنید: ۵۰ گرم اسفناج،۵۰ گرم تره،۴۰ گرم جعفری،۴۰ گرم شوید و ۲۰ گرم گشنیز.
مرحله ششم؛ حبوبات پخته شده را اضافه کنید
بعد از این که سبزی را اضافه کردید، حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید و در ادامه برنج، نخود و لوبیا پخته شده را اضافه کنید. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در آش بریزید.
مرحله هفتم؛ آش کشک را سرو کنید
حدود نیم ساعت صبر کنید و در این مدت آش را مدام هم بزنید تا حسابی جا بیفتد و آماده شود. در این مدت سیر داغ و پیاز داغ (با ۲ عدد پیاز باقی مانده) و نعنا داغ درست کنید. در نهایت آش را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آش از کشک فراوان، سیر داغ ، نعناع داغ و پیاز داغ زیاد استفاده کنید.