صفحه اصلی > غذا و نوشیدنی : شیرینی های مخصوص عید 1403

شیرینی های مخصوص عید 1403

شیرینی عید

با نزدیک شدن به عید نوروز، همه افراد به دنبال خرید خوراکی‌های خوشمزه هستند. در بین تمام این خوراکی‌ها، انواع شیرینی‌ها جایگاه خاصی در سفره عید دارند. این شیرینی‌ها فقط عنوان خوراکی به کار نمی‌روند، بلکه به دلیل رنگارنگ بودن آنها نیز میز شما زیباتر می‌شود. برای خرید شیرینی عید حتما نیازی نیست که به قنادی‌ها مراجعه کنید، خودتان با کمی خلاقیت می‌توانید خوشمزه‌ترین کوکی‌ها را در منزل درست کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید

این شیرینی یکی از انواع شیرینی‌های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی محسوب می‌شود که اصالت آن متعلق به شهر قزوین است. با توجه به نام آن، آرد نخودچی اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده آن است. این شیرینی عید خوشمزه بیشتر برای عید نوروز تهیه می‌شود. شما می‌توانید آرد نخودچی این شیرینی را در منزل خودتان تهیه کنید.

شیرینی نخودچی
شیرینی عید | شیرینی نخودچی

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

  • آرد نخودچی: ۴۵۰ گرم
  • آرد گندم: ۵۰ گرم
  • پودر قند: ۲۵۰ گرم
  • روغن جامد یا روغن صاف: ۲۵۰ گرم
  • پودر هل: 1 قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه شیرینی نخودچی

مرحله اول
ابتدا پودر قند را با روغن جامد در ظرف مناسبی اضافه کنید. سپس با دور تند همزن به مدت 3 دقیقه هم بزنید تا بافت مواد پوک و رنگ آنها تقریبا سفید شود.

مرحله دوم
در این مرحله زعفران آماده شده را به کاسه اضافه کنید و با سایر مواد مخلوط کنید تا یکدست شود. در مرحله بعد، آرد شیرینی‌پزی را با آرد نخودچی و پودر هل ترکیب کنید، سپس در سه مرحله مواد را در ظرف الک کنید.

مرحله سوم
آرد را تا زمانی اضافه کنید که خمیر نرمی به دست آید. توجه داشته باشید که خمیر این شیرینی عید کمی چسبنده است. حالا خمیر را با نوک انگشت کمی ورز دهید تا کاملا صاف و یکدست شود.

مرحله چهارم
پس از آماده شدن خمیر، آن را داخل سلفون بگذارید و در یخچال نگهداری کنید. خمیر این شیرینی عید باید حداقل 12 ساعت در یخچال بماند. بعد از این مدت، خمیر را از یخچال خارج کنید.

مرحله پنجم
در این مرحله فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملا گرم شود، سپس خمیر را از سلفون خارج کرده و در دو لایه پلاستیک قرار دهید. حالا با وردنه خمیر را به طور یکنواخت روی سطح کار به شکل یکدست باز کنید.

مرحله ششم
قطر خمیر باید حدود یک سانتی متر باشد. حالا با کاتر مورد نظر خمیر را قالب بزنید. بعد سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس خمیر آماده شده را به آرامی در سینی فر بگذارید.

مرحله هفتم
حالا مقداری پودر پسته یا تخم خرفه روی خمیر بپاشید. سپس آنها را به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی‌ها کاملا بپزند. بعد از تغییر رنگ و طلایی شدن، شیرینی‌ها آماده هستند.

مرحله هشتم
در این مرحله سینی فر را از فر خارج کرده و در آشپزخانه قرار دهید تا کاملا خنک شود. در آخر، شیرینی‌ها را به آرامی در ظرف مورد نظر بریزید و با چای سرو کنید.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی با آرد سفید

شیرینی نارگیلی یک دسر خوشمزه و مجلسی است که به شیرینی اسکار گردویی شباهت دارد. در ضمن، طرز تهیه این دو نیز شبیه به یکدیگر است. بنابراین برای عید نوروز خودتان می‌توانید شیرینی نارگیلی خوشمزه را تهیه کنید.

شیرینی نارگیلی
شیرینی مخصوص عید 1403 | شیرینی نارگیلی

مواد لازم برای تهیه شیرینی نارگیلی

  • پودر نارگیل: ۶۰ گرم
  • شکر: ۱۲۰ گرم
  • روغن مایع: ۴۰ گرم
  • سفیده تخم مرغ: ۶۰ گرم
  • آبلیمو: یک سوم قاشق چایخوری
  • وانیل: نصف قاشق چایخوری

مراحل تهیه شیرینی نارگیلی

مرحله اول
ابتدا شکر، نصف سفیده تخم مرغ و نصف روغن را به همراه پودر نارگیل در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و دو دقیقه هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند. در مرحله بعد مواد را به تابه مناسب منتقل کنید و روی حرارت ملایم نگه دارید.

مرحله دوم
در مرحله بعد بقیه سفیده‌ها را به همراه روغن مایع، وانیل و آبلیمو به تابه اضافه کنید و با قاشق چوبی مواد را به عقب و جلو مخلوط کنید. مواد را به مدت 10 دقیقه روی حرارت خیلی کم هم بزنید.

مرحله سوم
توجه داشته باشید که دمای مایه شیرینی عید باید به گونه‌ای باشد که وقتی انگشت خود را در آن فرو می‌برید، دستتان نسوزد. بعد از 10 دقیقه هم زدن، مایه را در ظرف دربسته بریزید و کنار بگذارید تا خنک شود.

مرحله چهارم
حالا فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. وقتی مایه خنک شد، آن داخل قیف بریزید. سپس یک تکه کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید و شیرینی‌ها را با فاصله بین قیف روی کاغذ روغنی قرار دهید.

مرحله پنجم
اگر روی شیرینی‌ها حالت برآمدگی مشاهده کردید، انگشت خود را با کمی روغن مایع چرب کنید و روی شیرینی‌ها را صاف کنید. در نهایت آنها را به مدت 10-15 دقیقه در فر قرار دهید تا حاضر شوند.

مرحله ششم
بعد از اینکه شیرینی‌ها کاملا پختند، آنها را از فر خارج کنید. اگر می‌خواهید شیرینی‌ها کمی طلایی شوند، می‌توانید گریل را برای یک دقیقه روشن کنید. در آخر صبر کنید تا شیرینی‌ها خنک شوند. سپس آنها را جمع کرده و در ظرف دربسته قرار دهید.

طرز تهیه شیرینی نارگیلی بدون فر

ابتدا سه پایه فلزی را در یک قابلمه جادار قرار دهید و روی درب قابلمه دم کنی بگذارید. سپس قابلمه را به مدت 15 دقیقه روی شعله پخش کن با حرارت بسیار کم قرار دهید تا داغ شود. سپس کاغذ روغنی را در سینی یا قالب مناسب بچینید.
حالا شیرینی‌ها را با قیف روی کاغذ روغنی بریزید، سپس آنها را در قابلمه روی سه پایه فلزی بگذارید و دم کنی را روی درب قابلمه قرار دهید. پخت شیرینی‌ها حدود 20 دقیقه طول می‌کشد. برای طلایی شدن روی شیرینی‌ها، آنها را با کاغذ روغنی به مدت 10 دقیقه برگردانید تا طلایی شوند.

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

شیرینی برنجی یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های کرمانشاه است و به عنوان سوغاتی این شهر هم محسوب می‌شود. از گذشته تا به امروز شیرینی برنجی یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌های نوروز به شمار می‌رود.

شیرینی برنجی
شیرینی عید 1403 | شیرینی برنجی

مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

  • روغن جامد صاف: ۲۵۰ گرم
  • پودر قند: ۱۷۵ گرم
  • تخم مرغ درشت: ۱ عدد
  • آرد برنج: ۵۰۰ گرم
  • پودر هل: ۱ قاشق مربا خوری
  • مخلوط آب و گلاب: ۱/۲ پیمانه ( گلاب ۲ ق مربا خوری مابقی آب)
  • خرفه: به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم

مراحل تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

مرحله اول
روغن را با ذوب کردن در ظرفی صاف کنید و بگذارید خنک شود. سپس آن را در یخچال بگذارید تا سفت شود. بهتر است پودر قند را با پارچه حریر الک کنید.

مرحله دوم
ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. سفیده‌ها را با سرعت زیاد با همزن برقی بزنید تا کف کند و آنقدر ادامه دهید تا به شکل خامه قنادی در بیاید. یعنی وقتی ظرف را بر عکس می‌کنید، نباید بریزد. سپس سفیده را در یخچال بگذارید تا خنک شود.

مرحله سوم
روغن و شکر را در ظرفی بریزید و با همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید تا سبک و کرم رنگ شود. سپس زرده‌ها را با پودر هل اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر هم بزنید تا یکدست شود.

مرحله چهارم
سپس سفیده‌ها را از یخچال خارج کرده و به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند، دقت کنید که نباید پف سفیده گرفته شود. آرد برنج الک شده را به مواد اضافه و مخلوط کنید. در آخر مخلوط آب و گلاب را داخل خمیر بریزید تا نرم و یکدست شود. سپس مواد را با نوک انگشت یا همزن کمی هم بزنید. در این مرحله ممکن است خمیر کمی شل شود. خمیر را گلوله کنید، باید کاملا صاف و بدون ترک باشد.

مرحله پنجم
در این مرحله می‌توانید مواد را به دو قسمت تقسیم کنید و به یک بخش آن، زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید و هم بزنید. سپس روی خمیر را بپوشانید و در جای خشک و خنک بیرون از یخچال به مدت 24 ساعت نگه دارید تا خمیر یکدست شود.

مرحله ششم
بعد از 24 ساعت، خمیر را به صورت گلوله‌ای بردارید و با استفاده از دست‌های خود آنها را گرد کنید. البته می‌توانید با استفاده از ته ماسوره به آنها شکل بدهید و داخل فر قرار دهید. روی شیرینی خرفه بپاشید و به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید تا شیرینی عید حاضر شود.

طرز تهیه شیرینی کنجدی عید نوروز

شیرینی کنجدی یک شیرینی ساده برای مهمانی است که می‌توانید آن را به آسانی در منزل خود تهیه کنید. این شیرینی را می‌توانید مانند بسیاری از دسرهای دیگر بدون فر و در تابه دو طرفه درست کنید.

شیرینی کنجدی
شیرینی عید | شیرینی کنجدی

مواد لازم برای تهیه شیرینی کنجدی

  • روغن جامد: ۲۰۰ گرم
  • پودر قند یا شکر: ۱۲۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • پودر هل: ۱ قاشق چای خوری
  • کنجد بو داده: ۵۰ گرم
  • آرد: ۳۲۰ گرم
  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذا خوری

مراحل تهیه شیرینی کنجدی

مرحله اول
ابتدا مواد را در دمای محیط قرار دهید و آنها را به میزان لازم اندازه‌گیری کنید. روغن باید کاملا جامد باشد، برای این کار روغن را یک بار ذوب کرده و در یخچال نگهداری کنید تا کاملا سفت شود. برای روی شیرینی باید ابتدا زعفران را بسابید و آن را دم کنید. دانه‌های کنجد را بو دهید یا کنجد بو داده را به صورت آنلاین بخرید.

مرحله دوم
روغن را با پودر قند یا شکر با همزن برقی بزنید تا روغن کرم رنگ و پوک شود. سپس تخم مرغ‌ها را به همراه پودر هل اضافه کنید و هم بزنید تا تخم مرغ‌ها با هم مخلوط شوند.

مرحله سوم
سپس کنجد بو داده شده را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. حالا باید شروع به اضافه کردن آرد کنید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید. مقداری از خمیر بردارید و آن را به شکل گلوله درآورید، دقت کنید که اصلا نباید ترک بخورد. خمیر را داخل نایلون قرار دهید و به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید.

مرحله چهارم
در ادامه خمیر را بین دو نایلون قرار دهید و با کمک وردنه آن را به قطر نیم سانت باز کنید و با کاتر مورد نظر برش بزنید. یک تابه دو طرفه را روی شعله قرار دهید تا گرم شود. داخل ماهیتابه کاغذ روغنی بگذارید و شیرینی‌ها را داخل آن قرار دهید. روی شیرینی‌ها را زرده تخم مرغ بمالید و کنجد بپاشید. آنها را به مدت 15 دقیقه روی شعله پخش‌کن قرار دهید تا شیرینی‌ها بپزند.

دیدگاهتان را بنویسید