طرز تهیه باقلوای گل رز خاص باقلوای دنیا
طرز تهیه باقلوا گل رز یا باقلوا پیچ قزوین خوشمزه و مجلسی
باقلوا شکل گل رز
باقلوا شکل گل رز یکی از شیرینی های سنتی قزوین است. باقلوا گل رز قزوین را به نام باقلوا پرچمی یا باقلوا پیچ هم می شناسند.
باقلوا به شکل گل رز در کشور های دیگر به خصوص ترکیه هم پخت می شود که طرفداران خاص خودش را دارد.
باقلوای گل رز با خمیر فیلو یا خمیر خانگی به دو روش متفاوت تهیه می شود که هر کدام روش پیچیدن خاص خودش را دارد
ولی پخت آن شبیه هم است و می توانید متناسب با سلیقه خودتان باقلوا را در فر بپزید یا این که در روغن سرخ کنید.
باقلوای گل رز قزوین
مواد لازم باقلوای گل رز قزوین
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱/۴ پیمانه |
کره | ۱ ق سوپ خوری |
آرد | ۷۵ تا ۱۰۰ گرم |
بیکینگ پودر | ۱/۴ ق چای خوری |
کره اضافی | ۲۰ گرم |
مواد لازم برای تهیه مواد میانی باقلوا | |
پودر پسته | ۱ پیمانه |
پودر بادام | ۱ پیمانه |
پودر قند | ۱/۲ پیمانه |
گلاب | ۱ ق غذا خوری |
پودر هل | ۱/۲ ق چای خوری |
مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا گل رز | |
شکر | ۱ پیمانه |
آب | ۱/۲ پیمانه |
گلاب | ۱ ق چای خوری |
طرز تهیه باقلوای گل رز قزوین
برای تهیه باقلوا ، 1 قاشق غذاخوری کره را ذوب کنید و با شیر ولرم ، زرده تخم مرغ و بکینگ پودر مخلوط کرده با چنگال هم بزنید تا یکدست شود.
آرد را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. ممکن است مقدار آرد کمتر را بیشتری از دستور نیاز داشته باشید.
روی خمیر را بپوشانید و 2 ساعت در دمای محیط بگذارید استراحت کند.
برای تهیه مواد میانی باقلوا گل رز ، پودر پسته و بادام و پودر قند را مخلوط کنید و الک کنید که دانه
درشتی در آن وجود نداشته باشد. گلاب و هل را به مغز ها اضافه کرده مخلوط کنید و رویشان را بپوشانید و کناری بگذارید.
خمیر را روی سطحی که آرد پاشی کرده اید خیلی نازک با وردنه باز کنید و با یک کاتر گرد بزرگ قالب بزنید.
20 گرم کره را ذوب کنید و با قلم مو روی مرکز خمیر را چرب کنید و نصف قاشق غذاخوری
از مواد میانی را در مرکز خمیر بریزید و خمیر را جمع کنید و مثل گل بپیچید.
یا این که میتوانید با یک کاتر گرد کوچکتر خمیر را قالب بزنید و 4 یا 5 دایره را در یک خط افقی طوری قرار دهید
که یک سوم هر دایره روی دایره قبلی قرار بگیرد سپس مواد را داخل دایره اول قرار دهید و دایره ها را دور مواد رول کنید
و با چاقو انتهای خمیر را برش بزنید تا صاف شود و لبه های دایره ها را از هم باز کنید تا گلتان خوش فرم تر شود.
فر را از قبل با دمای 160 درجه گرم کنید.
کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن کنید ، باقلوا ها را روی سینی فر بچینید و با قلم مو رویشان کره بکشید
و به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد و لبه باقلوا کمی طلایی شود.
باقلوا را بعد از پخت کناری بگذارید تا کاملا خنک شود سپس در شربت گرم بیندازید و بعد از 3 ساعت از شربت خارج کنید.
برای تهیه شهر باقلوا ، شکر و آب را مخلوط کرده روی حرارت بگذارید و بدون این که هم بزنید صبر کنید تا شکر ذوب شود.
وقتی شربت غلیظ شد ، گلاب را اضافه کرده از روی حرارت بردارید. برای شکرک نزدن میتونید 1 پنس جوهر لیمو به شربت اضافه کنید.
برای تهیه باقلوای گل رز بدون فر میتوانید باقلوا را در روغن داغ سرخ کنید و سپس روی کاغذ حوله ای بگذارید
روغن اضافه اش کشیده شود و در سپس در شهد بیندازید.