طرز تهیه حلوای اوماج حلوای اصیل آذربایجان
طرز تهیه حلوا اوماج به روش مجلسی و با طعمی بی نظیر
حلوا اوماج یا اوماج حالواسی یک حلوا ترکی سنتی مخصوص استان آذربایجان است.
این حلوا در زنجان ، ارومیه ، اردبیل و گرگان هم به صورت سنتی طبخ می شود.
دستور پخت حلوا اوماج با سایر حلواها کمی متفاوت است.
معمولا حلوا اوماج با شیر درست می شود و اصل شکل گیری آرد به صورت اوماج ، اضافه کردن شیر برای گلوله شدن آرد است.
با وجودی که دستور پخت این حلوا در جزئیات کمی با هم تفاوت دارد ولی همیشه مرحله اولیه فراوری آرد حلوا اوماج با شیر انجام می شود.
حلوا اوماج مجلسی
مواد لازم حلوا اوماج مجلسی
آرد | ۱ پیمانه |
شیر | ⅓ پیمانه |
روغن مایع | ½ پیمانه |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
مواد لازم شهد حلوا | |
شکر | ۱ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ⅓ پیمانه |
طرز تهیه حلوا اوماج مجلسی
برای درست کردن شهر حلوا اوجاج ، شکر و آب را در قابلمه ریخته روی حرارت ملایم بگذارید تا حل شود.
زعفران و گلاب را اضافه کنید و قبل از این که به جوش بیاید شعله را خاموش کنید.
آرد و زردچوبه را در یک سینی بریزید و رویش شیر را اسپری کنید یا بپاشید و به تدریج با آرد مخلوط کنید
تا آرد حالت گلوله گلوله یا به اصطلاح اوماج به خودش بگیرد.
3 – 4 صبر کنید تا آرد خشک شود . یکی دو بار اوماج ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند.
اوماج را داخل میکسر بریزید و هم بزنید تا به اندازه شن و ماسه در آید ولی پودر نشود.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن مایع اضافه کنید تا داغ شود.
حرارت را روی متوسط بگذارید و اوماج را به تابه اضافه کرده و 10 دقیقه تفت دهید تا خامی اش گرفته شود.
می توانید به تفت دادن بیشتر ادامه دهید تا رنگ اوماج کرم شکلاتی شود.
شهد را کم کم حین هم زدن اضافه کنید تا حلوا جمع شود.
شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
در تابه را با دم کنی بپوشانید و تابه را روی شعله پخش کن قرار دهید تا 1 ساعت دم بکشد.
حین دم کشیده چند بار حلوا راهر 10 دقیقه یک بار هم بزنید که ته نگیرد.
حلوا اوماج مانند بقیه حلواها حالت خمیری و نرم ندارد و بافت حلوا اوماج باید زیر دندان حس شود.