طرز تهیه پتله پلو همدانی خوشمزه
پتله پلو همدانی
مواد لازم پتله پلو همدانی
برنج | ۳ پیمانه |
گندم آسیاب شده | ۱.۵ پیمانه |
لوبیا چیتی | 1 پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
کشمش | ۱/۲ پیمانه |
گردو خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
کره | به مقدار لازم |
پیاز داغ | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه پتله پلو همدانی
لوبیا چیتی را از روز قبل بخیسانید تا نفخش گرفته شود سپس با کمی آب و نمک بپزید.
پتله را به مدت 2 ساعت در آب بخیسانید.
برنج را هم با کمی نمک در آب بخیسانید.
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید و به تفت دادن ادامه دهید تا پیازها طلایی شود.
آب پتله را دور بریزید و سپس پتله را به قابلمه اضافه کنید.
2 لیوان آب به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 40 – 50 دقیقه بجوشد و آبش تمام شود تا گندم ها کاملا نرم شوند.
برنج را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید ، کمی زردچوبه به آب برنج اضافه کنید تا رنگش زرد شود و وقتی پختش کامل شد آبکش کنید.
کف قابلمه را ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی بگذارید و یک لایه برنج و یک لایه پتله و یک لایه لوبیا چیتی را لا به لا به قابلمه اضافه کنید تا مواد تمام شود و پتله پلو را دم بگذارید.
در آخر کمی زعفران روی برنج ریخته و سرو کنید.
کشمش و گردو را با کمی کره تفت دید تا کشمش ها پف کند. در صورت تمایل میتوانید کمی پیاز داغ به مواد اضافه کرده و شعله را خاموش کنید و روی برنج را با این ترکیب تزئین نمایید.