طرز تهیه کاک کرمانشاه برای نوروز 1403
طرز تهیه کاک کرمانشاه برای نوروز 1403
شیرینی کاک
مواد لازم شیرینی کاک
آرد سفید قنادی درجه یک | 300 گرم |
آب ولرم | 50 گرم |
خمیرمایه | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن جامد | 50 گرم |
مواد میانی شیرینی کاک | |
پودر قند | 160 گرم |
پودر هل | 1 قاشق چای خوری |
پودر بادام | نصف پیمانه |
پودر دارچین در صورت تمایل | 1 قاشق چای خوری |
دستور تهیه شیرینی کاک
دستورالعمل پخت
ابتدا خمیر مایه و شکر را در آب ولرم بریزید و هم بزنید و رویش را بپوشانید
و به مدت 10 دقیقه در جایی گرم قرار دهید تا عمل بیاید.
در ظرفی گود و نسبتا بزرگ ، تخم مرغ ، روغن ذوب شده هم دما با اتاق و نمک را هم بزنید تا یکدست شود.
خمیر مایه ک کف کرده را به مواد اضافه کنید و مخلوط نمایید.
نیمی از آرد را به مواد اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود.
بقیه آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست آید که به دست نچسبند.
خمیر را 10 دقیقه ورز بدهید.
خمیر را گرد کنید و وسط ظرف بگذارید و رویش را بپوشانید و
به مدت 1 – 2 ساعت در جایی گرم قرار دید تا استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
دوباره خمیر را ورز دهید تا هوای اضافه اش گرفته شود.
خمیر را به حالت استوانه لول کنید و با چاقو در اندازه های یکسان برش بزنید
و همه را در دست چانه کنید و داخل ظرف بچینید و رویشان را با دستمال بپوشانید تا خشک نشوند.
روی میز کار را آرد پاشی کنید و چانه ها را به وسیله وردنه به شکل گرد و نازک باز کنید.
ساچ یا تابه ای بزرگ را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود
و سپس هر خمیر را که باز میکنید روی ساچ پهن کنید تا بپزد.
یک طرف خمیر که طلایی شد ، آن را برگردانید و سمت دیگرش را بپزید و
سپس از روی ساچ برداشته و در یک لایه پارچه بپیچید تا خشک نشود.
بعد از اتمام پخت نان ها برای مواد میانی ، پودر قند ، پودر هل و بادام و دارچین را مخلوط کنید
و و روی نان ها بپاشید و هر کدام را رول کنید .
روی نان رول شده وردنه بکشید تا کاملا منسجم شود.
نان حتما باید گرم باشد تا مواد میانی به نان بچسبد.
نان های رول شده را به اندازه های 3 سانتی به شکل اریب برش بزنید
و رویشان را با پودر پسته و پودر نارگیل تزئین کنید.
شیرینی کاک را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری نمایید.