طرز پخت بورک ترکی با گوشت و قارچ
روش پخت بورک گوشت
طرز تهیه بورک گوشت و قارچ و پنیر:
بورک یکی از معروفترین میان وعدهها در بین مردم کشور ترکیه است که به روشهای گوناگونی طبخ می شود. انواع بورک در ترکیه پختهه می شود که عبارتند از بورک با سیب زمینی، بورک گوشت و کشمش، بورک پفکی ،بورک سوسیس و پنیر، گوشت و سبزیجات، بورک تره فرنگی و … در این مطلب از بیتوته طرز تهیه بورک قارچ و گوشت توضیح داده شده است.
مواد لازم برای تهیه بورک گوشت و قارچ :
خمیر یوفکا | 1 بسته |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
قارچ خرد شده | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
ماست | 1 فنجان |
شیر کم چرب | 1 فنجان |
پنیر پیتزا | 6 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
زعفران آب کرده | به میزان لازم |
کنجد | به میزان لازم |
طرز تهیه بورک گوشت و قارچ و پنیر :
برای تهیه ی بورک گوشت و قارچ، ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید. فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید و به پیازها اضافه کنید و با هم تفت بدهید تا پیازها کمی طلایی و فلفل دلمه ای ها سبک شوند.
سپس قارچ ها را نگینی خرد کنید و به فلفل دلمه ای ها اضافه کنید. و اجازه بدهید بپزند. اگر می خواهید قارچ ها آب نیندازند، حرارت را زیاد کنید و اگر می خواهید خوب نرم شوند حرارت را ملایم کنید.
اکنون گوشت چرخ کرده ها را اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. 1 فنجان آب به آن اضافه کنید و در تابه را بگذارید و اجازه بدهید همه ی مواد با هم خوب بپزند.
خمیر یوفکا را از یخچال خارج کنید. تخم مرغ و ماست و شیر را در ظرفی خوب با هم مخلوط کنید. سپس یک عدد خمیر را باز کنید و روی آن را به وسیله ی برس از مخلوط تخم مرغ بکشید تا خمیر نرم شود و راحت تا شود.
سپس از مواد گوشتی قسمت پایینی خمیر یوفکا قرار بدهید و آن را پهن کنید. روی آن مقداری پنیر پیتزا بریزید. سپس خمیر را یک دور بپیچید و بعد لبه های آن را تا بزنید و سپس آن را بپیچید.
اگر می خواهید داخل سینی فر بچینید، کف سینی فر کاغذ روغنی قرار بدهید و بورک هایی که آماده می کنید داخل آن قرار بدهید و روی آن ها را با برس، زرده ی تخم مرغ زده شده با شیر و زعفران بمالید و کنجد و تخم ریحان بریزید.
سپس آن را در فر از قبل گرم شده در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار بدهید. تا خمیر شما بپزد. می توانید مدت کمتری بپزید بستگی به میزان حرارت فر شما دارد. دقت کنید زیر بورک ها نسوزند.
در پایان گریل رویی را روشن کنید تا روی بورک ها طلایی شوند.
نکاتی برای تهیه ی بورک گوشت و قارچ :
• اگر از مخلوط ماست و تخم مرغ و شیر باقی ماند مقداری زعفران به آن اضافه کنید و برای رومال بورک ها استفاده کنید.
• در طرز تهیه ی بورک گوشت و قارچ می توانید رب گوجه را حذف کنید.
• زمانی که می خواهید از مواد گوشتی روی خمیر یوفکا قرار بدهید باید کاملا بدون آب باشد تا خمیرتان زیاد خیس نشود.
• داخل این نوع بورک قارچ و گوشت می توانید از ذرت بخار بپز هم استفاده کنید.
• برای طرز تهیه بورک گوشت و قارچ بدون فر، همان روش های بالا را انجام بدهید و زمانی که آن را پیچیدید داخل روغن داغ سرخ کنید.
• در هر صورت بورک شما خوشمزه می شود. اما با فر رژیمی تر است.
• استفاده از پنیر اختیاری است می توانید آن را حذف کنید.