صفحه اصلی > غذا و نوشیدنی : طرز پخت تجکی شیرینی سنتی شهر خاش

طرز پخت تجکی شیرینی سنتی شهر خاش

طرز پخت تجکی شیرینی سنتی شهر خاش

طرز پخت تجکی شیرینی سنتی شهر خاش

طرز پخت تجکی شیرینی سنتی شهر خاش

دستور تهیه شیرینی شهر خاش بنام تجکی

تجکی شیرینی سنتی شهر خاش در سیستان و بلوچستان است که با آرد جوانه گندم تهیه می شود.

تجکی یکی از شیرینی های سنتی شهر خاش در استان سیستان و بلوچستان است.

ممکن است تجکی را با سمنو اشتباه بگیرید ولی این دو تفاوت های زیادی با هم دارند

و نمیتوانیم آن ها را به جای هم استفاده کنید. شباهت تجکی به سمنو فقط در استفاده از جوانه گندم است

در حال که دستور پخت کاملا متفاوتی دارند.

از آنجا که تجکی با آرد جوانه تهیه می شود یک شیرینی بسیار مقوی محسوب می شود.

روش اول تهیه تجکی

مواد لازم تجکی

 آب به میزان لازم
  روغن به میزان لازم
 آرد تجکی یا آرد جوانه گندم به میزان لازم
آب به میزان لازم

 

طرز تهیه تجکی

خمیر تجکی را درست مانند خمیر نان آماده می کنیم با این تفاوت که هیچ ماده افزودنی به جز آرد جوانه گندم و آب به آن اضافه نمی شود.

برای تهیه خمیر تجکی آرد جوانه گندم را با مقدار مناسب آب مخلوط می کنیم در حدی که خمیر لطیفی بدست آید.

از آنجایی که آرد جوانه گندم چسبندگی کمی دارد میتوانید برای بهبود کیفیت خمیر، آرد گندم به آن اضافه کنید.

استفاده از مقدار مساوی آرد جوانه گندم و آرد گندم کیفیت مناسبی به شما خواهد داد.

خمیر را به اندازه دلخواه پهن کرده و دو طرفش را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود.

اگر نمیخواهید از روغن زیادی استفاده کنید میتوانید کف یک ظرف نچسب را چرب کرده و تجکی

را به قطر دو سانتی متر پهن کرده داخل ظرف قرار داده درش را ببندید و داخل فر 180

درجه به مدت نیم ساعت بگذارید تا دو طرفش همزمان بپزد.

در قدیم برای تهیه تجکی ظرف آن را زیر آتش تنور می گذاشتند و رویش زغال داغ می ریختند تا دو طرف آن همزمان بپزد.

روش دوم تهیه تجکی

به مقدار دلخواه از آرد جوانه گندم و آرد گندم مخلوط کنید و آب به آن اضافه کنید تا خمیر شود

سپس با ان ها نان کماج بپزید و سپس در روغن جوشانده و سرد شده خرد کنید و هم بزنید تا آماده شود.

تجکی خرما

مواد لازم تجکی خرما

آرد جوانه گندم    ۲ پیمانه
 آرد گندم ۱ پیمانه
روغن   یک دوم پیمانه
خرما  به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

 

طرز تهیه تجکی خرما

آرد ها را با هم مخلوط کنید و تا جایی آب به آن اضافه کنید که خمیری چسبناک داشته باشید

که که نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد.

روغن را اضافه کرده و ورز دهید تا کاملا جذب خمیر شود.

خرما بدون هسته را در روغن کمی تفت دهید تا نرم شود.

نیمی از خمیر را کف ظرف چرب شده پهن کنید و خرما را با فاصله از لبه های خمیر رویش پهن کنید و

نیمه دیگر خمیر را رویش بگذارید و پهن کنید تا کاملا روی مواد قبلی را بپوشانید.

قطر خمیر می تواند بین 1 – 3 سانتی متر باشد.

ظرف را در فر 180 درجه به مدت 50 – 60 دقیقه قرار دهید تا بپزد و رویش طلایی شود.

تجکی را در کیک پر معمولی هم میتوانید بپزید.

مطالب مرتبط :

آموزش درست کردن املت لقمه ای لذیذ و خوشمزه

آموزش درست کردن املت لقمه ای لذیذ و خوشمزه مواد لازم برای…

۲۳ اسفند ۱۴۰۲

دستور پخت كباب تابه‌ ای جگر لذیذ و خوشمزه

دستور پخت كباب تابه‌ ای جگر لذیذ و خوشمزه مواد لازم :…

۴ بهمن ۱۴۰۲

طرز تهیه باسلوق رولتي آسان و خوشمزه برای روز پدر

طرز تهیه باسلوق رولتي آسان و خوشمزه برای روز پدر مواد لازم:…

۴ بهمن ۱۴۰۲

آموزش درست کردن سالاد قارچ رژیمی خوشمزه

آموزش درست کردن سالاد قارچ رژیمی خوشمزه مواد لازم :   قارچ…

۴ بهمن ۱۴۰۲

دستور پخت شنسل ماهی قزل آلا خوشمزه و لذیذ

دستور پخت شنسل ماهی قزل آلا خوشمزه و لذیذ مواد لازم :…

۴ بهمن ۱۴۰۲

آموزش درست کردن میگوی سیر و عسل آسان و لذیذ

آموزش درست کردن میگوی سیر و عسل آسان و لذیذ مواد لازم…

۴ بهمن ۱۴۰۲

طرز پخت خورشت ترش واش خورشت سنتی گیلانی

طرز پخت خورشت ترش واش خورشت سنتی گیلانی مواد لازم برای تهیه…

۴ بهمن ۱۴۰۲

آموزش درست کردن دسر انبه ژله آلبالو مخصوص روز پدر

آموزش درست کردن دسر انبه ژله آلبالو مخصوص روز پدر مواد لازم…

۴ بهمن ۱۴۰۲

دیدگاهتان را بنویسید