آموزش درست کردن خمیر فوندانت
مواد لازم برای مواد لازم برای تهیه فوندانت کره ای :
پودر شکر | 900 گرم |
گلوکز | 1/2 پیمانه |
پودر ژلاتین | 1/5 قاشق غذاخوری |
آب | 1/4 پیمانه |
گلیسیرین خوراکی | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 30 گرم |
اسانس مایع دلخواه (اسانس وانیل) | چند قطره |
طرز تهیه خمیر فوندانت:
برای تهیه خمیر فوندانت، ابتدا پودر شکر را الک کنید و در ظرف مناسب و گودی بریزید و کنار بگذارید.
سپس، قابلمه یا کتری را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار بدهید تا جوش بیاید. اکنون 1/4 آب مواد لازم را در ظرفی بریزید.
پودر ژلاتین را روی آب بپاشید. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا حالت اسفنجی پیدا کند، سپس ظرف ژلاتین را روی ظرف آب
در حال جوشیدن قرار بدهید تا بن ماری کنید.
زمانی که ژلاتین شروع به حل شدن کرد آن را مرتب هم بزنید تا کاملا ذوب شود و شفاف شود.
اکنون گلوگز را اضافه کنید و هم بزنید تا گلوکز کاملا حل شود.
بعد از شفاف شدن ژلاتین و گلوکز کره را اضافه کنید و دائم هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند.
سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و گلیسرین خوراکی و اسانس مورد نظرتان را اضافه کنید.
سپس محلول آماده شده را که هنوز از حرارت نیفتاده است را یکباره در مرکز پودر شکر بریزید.
اگر محلول حرارت نداشته باشد و آن را یکباره نریزید، خمیرتان رشته رشته می شود و انسجام کافی را پیدا نخواهد کرد.
بعد با یک قاشق چوبی شروع به مخلوط کردن کنید تا کمی منسجم شود. زمانی که همه ی مواد به خورد هم رفتند
و منسجم شد، دست تان را با گلیسیرین چرب کنید و با انگشتان دست تان شروع به ورز دادن خمیر کنید.
خمیر فوندانت را با کف دست ورز ندهید.
زیرا حرارت کف دست به خمیر فوندانت منتقل می شود و خمیر حالت خودش را از دست می دهد و فرم نمی گیرد.
بعد از اینکه همه ی پودر شکرها را اضافه کردید اما خمیر هنوز چسبناک بود،
شما می توانید باز خیلی مقدار کمی پودر شکر را روی خمیر الک کنید و باز ورز بدهید تا خمیر کاملاً منسجم شود.
ولی مراقب باشید که هیچ وقت بیش از حد پودر شکر اضافه نکنید زیرا سبب خشکی و انعطاف ناپذیری خمیر می شود.
روی سطح کار پودر قند بپاشید و خمیر را روی آن ورز بدهید. خمیر فوندانت شما کمی نرم است و آماده ی استفاده است.
اما برای اینکه خمیر قابلیت بهتری داشته باشد به مدت یک شب به آن استراحت بدهید تا خوب جا بیفتد.
برای همین خمیر را داخل سلفون بپیچید و در ظرف در بسته نگه دارید.
نکاتی برای طرز تهیه فوندانت :
• خمیر باقیمانده را می توانید داخل سلفون و در ظرف در بسته نگهداری کنید زیرا مقدار زیاد شکر و حرارت ایجاد شده
در زمان تهیه فوندانت باعث می شود که مواد فوندانت فاسد نشود.
• دقت کنید برای تهیه ی خمیر فوندانت میزان مواد لازم را دقیقا اندازه بگیرید تا خمیر خوبی بدست بیاورید.
• سعی کنید برای طرز تهیه فوندانت کیک، همیشه یک روز قبل از استفاده از آن، خمیر را آماده کنید.
• توجه داشته باشید که اسانس مورد نظرتان بی رنگ باشد تا خمیر رنگی نشود.
من از وانیل مایع استفاده کردم. شما می توانید از اسانس های میوه ای هم استفاده کنید.
• داغ شدن خمیر فوندانت باعث می شود آن خراب شود و فرم نگیرد.
• خمیر فوندانت را نباید داخل یخچال قرار بدهید زیرا شکننده می شود.
• زمانی که خواستید با خمیر فوندانت کار کنید، حتما پودر قند و نشاسته ذرت روی سطح صاف بپاشید.
تا خمیر نچسبد. هر بار هم که با وردنه کار کردید، خمیر را از سطح صاف بلند کنید.
• برای رنگ کردن خمیر فوندانت کافی است یک تا دو قطره رنگ خوراکی را وسط خمیر فوندانت بریزید و
با دستکش حسابی ورز بدهید. حواستان باشد حتما از دستکش استفاده کنید و گرنه دستتان رنگ می گیرد.
با ترکیب رنگ ها می توانید به رنگ مورد نظرتان برسید مثلا” برای اینکه رنگ طوسی را درست کنید
از دو رنگ بنفش و زرد استفاده کنید.