صفحه اصلی > غذا و نوشیدنی : دستور پخت آش کلم برگ غذای سنتی تبریزی

دستور پخت آش کلم برگ غذای سنتی تبریزی

دستور پخت آش کلم برگ غذای سنتی تبریزی

دستور پخت آش کلم برگ غذای سنتی تبریزی

دستور پخت آش کلم برگ غذای سنتی تبریزی

مواد لازم برای طرز تهیه آش کلم برگ تبریز (برای ۴ نفر)

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
نخود گرد ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
بلغور گندم یا بلغور جو ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
برنج نیم دانه ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
کلم برگ سفید ۱ عدد کوچک
سبزی آش خرد شده ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز ۲ عدد بزرگ
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار دلخواه
کشک به مقدار دلخواه
سبزی خشک نعناع به مقدار دلخواه
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

نکته: ترکیب سبزی آش کلم برگ شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و کمی ترخون است.

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱ ساعت

مدت زمان پخت آش کلم تبریزی: ۲ ساعت

مراحل طرز تهیه آش کلم برگ با کشک به روش تبریزی

مراحل طرز تهیه آش کلم برگ به روش تبریزی

اگر در فکر درست کردن یک آش کلم برگ خوشمزه هستید یا دوست دارید با طرز تهیه آش کلم برگ و هویج تبریزی آشنا شوید، بهتر است در ادامه این بخش با ما همراه باشید.

مرحله اول: حبوبات و برنج را خیس کنید

طرز تهیه آش کلم قرمز هم مرسوم است اما آش کلم برگ سفید تبریز که جز انواع آش‌های محلی تبریزی است را معمولا با کلم سفید درست می‌کنند. برای درست کردن آش کلم برگ تبریزی ابتدا حبوبات و بلغور جو یا گندم را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید. یک ساعت قبل از پخت آش برنج نیم دانه را هم خیس کنید.

مرحله دوم: حبوبات را به ترتیب زیر بپزید

برای پخت آش کلم برگ تبریزی ابتدا نخودها را بپزید. اواسط پخت نخود وقتی که نخود نیم‌پز شد، لوبیا را هم اضافه کنید. لوبیا هم که نیم‌پز شد بلغور جو یا گندم را اضافه کنید. در این مرحله درب قابلمه را نیمه باز بگذارید چون بلغور سر می‌رود. وقتی بلغور پخت حالا برنج نیم دانه را هم اضافه کنید تا بپزد و به اصطلاح شکفته شود.

مرحله سوم: کلم برگ را به آش اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه آش کلم با کشک باید کلم برگ را بشورید و خرد کنید و به آش که تمام بار و بنشن آن پخته شده اضافه کنید. کلم زود می‌پزد و له می‌شود. وقتی که کلم پخت، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سبزی آش را هم اضافه کنید و صبر کنید تا آش خوب بپزد و جا بیفتد.

مرحله چهارم: پیازداغ مجلسی آماده کنید

در این مرحله پیازها را خرد کنید و پیاز داغ درست کنید (طرز تهیه پیاز داغ مجلسی) و کشک را آماده کنید. نیمی از پیازداغ را به آش در حال پخت اضافه کنید و نیمی دیگر را برای تزیین آش کلم نگه دارید. حین پخت آش مقداری کشک هم می‌توانید به آن اضافه کنید. آش کلم برگ جا افتاده را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با کشک، پیازداغ و نعنا داغ (طرز تهیه نعناع داغ) تزیین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید