دستور پخت سوپ شلغم زمستانی برای درمان سرماخوردگی
مواد لازم برای تهیه سوپ شلغم و مرغ به روش مجلسی (برای ۴ نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
گوشت سینه یا ران مرغ | ۲۵۰ گرم |
شلغم | ۳ عدد متوسط |
هویج | ۲ عدد کوچک |
قارچ | ۴ عدد کوچک |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
کره | ۱ قاشق چایخوری |
زنجبیل تازه و رنده شده | ۱ قاشق غذاخوری |
جو پرک | به مقدار لازم |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار دلخواه |
سبزی سوپ | ۵ قاشق غذاخوری |
شیر | ۱ استکان (به دلخواه) |
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم سوپ شلغم: ۳۵۰ کالری
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت سوپ شلغم و مرغ: ۱۲۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه سوپ شلغم مجلسی
طرز تهیه سوپ شلغم با شیر و جو یکی از مقویترین انواع سوپ شلغم است که برای علاقمندان به سوپ شیر هم بسیار جذاب است. این سوپ شلغم برای کودک هم بسیار مفید است و به خاطر خواص شلغم، جو، شیر، خواص هویج، خواص قارچ، خواص زنجبیل و سبزیجات تازه برای درمان خانگی سرماخوردگی نیز توصیه میشود.
مرحله اول؛ پختن مرغ برای سوپ شلغم
در طرز تهیه سوپ شلغم ابتدا باید مرغ را بشورید و با پیاز نگینی خرد شده و زنجبیل و مقداری آب بپزید. آب باید به حدی باشد که فقط روی مرغ را بپوشاند. وقتی آب داخل قابلمه به جوش آمد کف روی مرغ را بگیرید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن سایر مواد به سوپ شلغم
در این مرحله از طرز تهیه سوپ شلغم با جو وقتی مرغ نیمپز شد، ۲ عدد هویج را اضافه کنید. بهتر است یکی از هویجها را رنده کنید و دیگری را نگینی خرد کنید. شلغمها را هم به اندازه دلخواه خرد و اضافه کند.
۱۰ دقیقه بعد قارچها را هم برش بزنید و اضافه کنید. یک قاشق چایخوری کره هم بریزید. همزمان با اضافه کردن قارچ، جو پرک را هم اضافه کنید. چون میخواهیم سوپ شلغم حسابی جا بیفتد و غلیظ شود باید روی شعله ملایم گاز آرام آرام بپزد.
مرحله سوم؛ آماده شدن سوپ شلغم
در ۲۰ دقیقه پایانی پخت سوپ شلغم سبزی سوپ و شیر (اختیاری) را اضافه کنید تا خواص سبزی و شیر در سوپ شلغم حفظ شود. چون سوپ رژیمی و برای درمان سرماخوردگی است بهتر است خامه استفاده نکنید و میتوانید کره را هم حذف کنید. اگر هم آب قلم دارید حدود ½ فنجان آب قلم هم به سوپ اضافه کنید. وقتی سوپ شلغم جا افتاد و به غلظت دلخواه رسید شعله گاز را خاموش و به صورت داغ سرو کنید.