دستور پخت شیش برک خوشمزه و لذیذ
مواد لازم شیش برک (Shish barak):
مواد لازم | میزان لازم |
آرد | 4 لیوان |
گوشت چرخکرده | نیم کیلو |
پیاز | 2 عدد متوسط |
ماست | 1 کیلو |
نشاسته | 1 قاشق غذاخوری |
شیر | 1 لیوان |
روغن معمولی یا حیوانی | به مقدار لازم |
ادویه مخلوط | 1 قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
سیر | به مقدار لازم |
گشنیز | برای تزئین |
طرز تهیه شیش برک (Shish barak)
- در ابتدا خمیر را آماده کنید؛ می توانید مقدارِ آرد را به میل خودتان دو برابر کنید.
- یک قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و کمی بعد؛ یک قاشق غذاخوری روغن را اضافه کنید و با دست هم بزنید.
- (می توانید از روغن حیوانی به جای معمولی استفاده کنید. روغن کمک می کند تا خمیر بهتر پهن شود.)
- یک لیوان آب اضافه کنید و تا زمانی که خمیری نرم و غیر چسبنده ای حاصل شود؛ به ورز دادن تان ادامه بدهید. خب، خمیر آماده است.
- دست ها را کمی چرب کنید و خمیر را در کاسه ای بگذارید و اجازه بدهید به مدتِ 10 تا 15 دقیقه استراحت کند؛ در کل هر چه بیشتر بماند بهتر است.
- در مرحله بعد به سراغ گوشت ها بروید؛ یک نکته مهم در مورد گوشت اینست که بهتر است با کره یا روغن حیوانی بپزد، در این صورت وقتی گوشت خنک می شود؛
- بافتش را حفظ خواهد کرد.
- پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا آبش کشیده شود. نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید؛ سپس گوشت را اضافه کنید.
- بعد هم بزنید تا آبش گرفته شود و در مرحله بعد؛ نمک، فلفل و ادویه جات مخلوط را اضافه کنید.
آماده کردن خمیر
- حالا نوبت پهن کردن خمیر است. کمی آرد بپاشید و دقت کنید که خمیر باید نسبتا نازک باشد.
- می توانید از یک کاتر دایره ای یا لبه لیوان با اندازه متوسط برای جدا کردن خمیر به شکل گرد استفاده کنید.
- سپس تکه های خمیر را با مخلوط گوشت پر کنید و لبه هایش را نزدیک هم بیاورید تا شکل یک هلال ایجاد شود و بعد؛
- دو سر خمیر هلالی را به سمت هم بیاورید تا شبیه یک توپک شود.
- می توانید شیش برک ها را در فر بگذارید، اما در این رسپی لازم نیست.
- بعد؛ یک قاشق نشاسته را به ماست اضافه کنید. روی حرارت کم بگذارید و هم بزنید.
- کمی بعد ماست را با یک لیوان شیر رقیق کنید؛ در نظر داشته باشید که ترکیب باید مدام هم زده شود تا کمی حالت خامه ای شود.
- حالا (شیش برک ها) را یکی یکی داخل مخلوط ماست بیندازید و از کناره های ظرف هم بزنید.
- سپس دمای شعله را پایین بیاورید. کمی سیر خرد شده را با روغن سرخ کرده به ترکیبت تان اضافه کنید.
- در این مرحله می توان گشنیز را هم اضافه کرد، اما بهتر است برای تزئین استفاده شود. حالا (شیش برک) را در یک ظرف به سلیقه خودتان تزئین کرده و سرو کنید.