دستور پخت طاجین گوشت و به غذای سنتی مراکشی
طاجین (Tagine) نوعی غذای محبوب در کشورهای شمال آفریقا، بویژه مراکش است که با گوشت و مواد دیگر تهیه می شود.
مواد لازم برای طاچین گوشت و به :
گوشت | 600 گرم |
به متوسط | ۴ عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
ساقه کرفس خرد شده | 1 عدد |
سیر ریز خرد شده | 4 حبه |
روغن گیاهی | 2 قاشق غذاخوری |
گوجه خرد شده | 400 گرم |
نخود | 500 گرم |
ادویه راس الحانوت | 2 قاشق چایخوری |
پودر زیره | 1 قاشق چایخوری |
جعفری خرد شده | مقداری |
نمک و فلفل | به میزان دلخواه |
طرز تهیه طاجین گوشت و به :
گوشت را به قطعات کوچک برش بدهید. سپس یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و همراه با گوشت و مقداری روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید.
سپس گوشت را همراه با آب داخل زودپز بپزید.
نخودها را از قبل با مقداری آب بپزید، برای راحتی کار می توانید از کنسرو نخود هم استفاده کنید.
بعد به ها را شسته و به قطعات دلخواه خرد کنید. در صورت تمایل می توانید پوست به را بگیرید. پیاز را ریز خرد کنید.
روغن را در ماهیتابه بزرگی روی حرارت متوسط قرار بدهید. زمانی که روغن کمی داغ شد به های خرد شده را اضافه کنید و حدود 4-5 دقیقه سرخ کنید تا کاراملی شوند.
اگر لازم است کمی دیگر روغن اضافه کنید. سپس پیازهای خرد شده، کرفس و سیر را اضافه کنید و به مدت 2-3 دقیقه دیگر تفت دهید.
مواد داخل ماهیتابه را با کفگیر بردارید تا روغن اضافی آن خارج شود و آنها را داخل یک قابلمه بریزید.
سپس گوشت خورشتی را هم به قابلمه اضافه کنید. گوجه های خرد شده و نخود پخته را هم داخل قابلمه بریزید.
ادویه راس الحانوت، پودر زیره و جعفری خرد شده را اضافه کنید و مواد را به آرامی با هم ترکیب کنید.
نمک و فلفل را اضافه کنید، سپس دو لیوان آب گوشت (اگر نبود آب معمولی) داخل قابلمه بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه بدهید غذا به مدت 1 الی 2 ساعت به آرامی بپزد.
گوشت و نخود این غذا پخته بود و فقط اجازه بدهید که مواد جا بیفتد.
سپس این غذای خوش عطر و خوشمزه مراکشی را در ظرف مناسب بریزید و همراه با نان یا برنج میل کنید.