دستور پخت لبو شکم پر زمستانی
مواد لازم برای تهیه لبو شکم پر
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
لبو | ۶ عدد متوسط |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
مواد لازم برای فیلینگ لبو
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
روغن | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده گوساله یا مخلوط | ۳۰۰ گرم |
برگ چغندر (یا سبزی معطر دلخواه) | ۵ عدد |
کشمش پلویی | ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
جوز هندی | نوک قاشق چایخوری |
پودر زیره | ۱/۳ قاشق چایخوری |
عسل یا شیره خرما | ۲ قاشق چایخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۱۵ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت لبو شکم پر: ۹۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه لبو شکم پر در قابلمه
طرز تهیه لبو شکم پر، به عنوان یک غذای ساده یا پیش غذا در مهمانیها و دورهمیها بسیار آسان است و به راحتی میتوانید در قابلمه یا فر آن را تهیه کنید. برای یادگیری جزییات روش تهیه لبو شکم پر، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: لبوها را بپزید
در اولین مرحله از طرز تهیه لبو شکم پر، لبوها را به خوبی بشویید و ریشه آن را جدا کنید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و لبوها را در آن بگذارید. آبلیمو و نصف قاشق غذاخوری نمک به قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید لبوها بپزند و نرم شوند . سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا لبوها خنک شوند.
مرحله دوم: لبوها را آماده کنید
بعد از سرد شدن لبوها، به راحتی پوست آنها را جدا کنید. به اندازه یک سانتیمتر از قسمت بالای لبوها را با یک چاقوی تیز جدا کنید. با قاشق، داخل لبوها را خالی کنید، به طوری که به اندازه نیم سانتیمتر از دیوارهها، ضخامت داشته باشد. همه لبوها را به همین شکل خالی کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: مایه فیلینگ (داخل شکم) لبو را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه لبوی شکم پر، پوست پیاز را بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیازها را در تابه با روغن داغ تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند. بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله چهارم: مایه داخل شکم لبوها را بپزید
برگهای چغندر یا سبزی معطر دلخواه خود را بشویید و ریز خرد کنید. سپس به همراه کشمش، نمک، پودر زیره و جوز هندی به تابه اضافه کنید. همه مواد را با هم تفت دهید تا بوی زهم گوشت گرفته شود. حرارت را کم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه درب تابه را بگذارید تا مواد بپزند و نرم شوند.
مرحله پنجم: شکم لبوها را پر کنید
بعد از آماده شدن مایه داخل شکم لبو، شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا مواد کمی سرد شوند. داخل هر کدام از لبوهای خالی شده را با ۲ قاشق غذاخوری از مایه گوشت پر کنید. همه لبوها را پر کنید. یک سانتیمتر از لبوها را که جدا کرده بودید، روی لبوها (مثل درپوش) بگذارید.
مرحله ششم: لبوهای شکم پر را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه لبو شکم پر، لبوهای آماده شده را در قابلمه بچینید و از آبی که لبو را در آن پخته بودید، داخل قابلمه بریزید تا لبوها خشک نشوند. قابلمه را روی حرارت بگذارید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید. بعد از اینکه عصاره لبو غلیظ شد، حرارت را قطع کنید. لبوها را در ظرف سرو بچینید و روی آنها مقداری روغن زیتون و عسل یا شیره خرما بریزید. لبوهای شکم پر را به صورت گرم سرو کنید.