دستور پخت «لخلخ»، دمپخت ماهی غذای سنتی بوشهری
مواد لازم برای تهیه لخ لخ بوشهری
برنج: ۴ پیمانه
ماهی (شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید): برای هر نفر حدود ۲۰۰ گرم
سبزی ماهی (شامل شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله): حدود نیم کیلو
روغن: به مقدار لازم
پیاز: ۱ عدد
تمر هندی از نوع سیاه رنگ: نصف یک بسته کوچک ۲۰۰ گرمی
سیر: ۱ بوته
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
بهترین طرز تهیه لخ لخ بوشهری
در اولین مرحله برای تهیه این غذای محلی باید سبزیهایی که نام برده شد را خوب بشویید و وقتی که آب آنها خارج شد، خرد کنید.
سپس سیر و پیاز را نگینی خرد کرده و تمر هندی را هم با ۶ پیمانه آب مخلوط کنید و شیره تمر هندی را بیرون بیاورید و سپس آن را از صافی رد کنید.
پس از آن ماهیها را هم خوب پاک کنید و به نمک آغشته کنید و برنج را خوب بشویید.
در مرحله بعدی باید یک قابلمه بزرگ روی شعله گاز قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. وقتی روغن گرم شد پیازهایی که نگینی خورد کرده بودید را داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.
سپس سیر را اضافه کنید و تفت بدهید و در همین حین فلفل و زردچوبه را هم داخل آن بریزید.
بعد از اینکه سیر و پیاز را با هم تفت دادید، سبزیهایی که خرد شده بود را درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سرخ شوند و بعد شیره تمر هندی که صاف کرده بودید را اضافه کنید و منتظر بمانید که با هم بجوشند.
پس از آن باید ماهیهای نمک زده را با آب سرد شسته و به موادی که در حال جوشیدن هستند اضافه کنید تا به تدریج بپزند. هنگامی که ماهیها پختند باید آن را از قابلمه در بیاورید و در گوشهای بگذارید.
پس از آن باید برنجی که شسته شده را درون قابلمه بریزید و منتظر بمانید که آب آن بجوشد و کشیده شود تا جایی که آبی داخل غذا باقی نماند و شعله را کمتر کنید و ماهیها را روی برنج چیده و در قابلمه را با دم کنی روی آن بگذارید و صبر کنید که برنج خوب دم بکشد و غذا جا بیفتد.
تقریباً یک ساعت و نیم برای پختن و جا افتادن غذا به زمان احتیاج دارید. پس از آن غذا آماده است.