صفحه اصلی > غذا و نوشیدنی : دستور پخت «لخ‌لخ»، دمپخت ماهی غذای سنتی بوشهری

دستور پخت «لخ‌لخ»، دمپخت ماهی غذای سنتی بوشهری

دستور پخت «لخ‌لخ»، دمپخت ماهی غذای سنتی بوشهری

دستور پخت «لخ‌لخ»، دمپخت ماهی غذای سنتی بوشهری

دستور پخت «لخ‌لخ»، دمپخت ماهی غذای سنتی بوشهری

مواد لازم برای تهیه لخ لخ بوشهری

برنج: ۴ پیمانه

ماهی (شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید): برای هر نفر حدود ۲۰۰ گرم

سبزی ماهی (شامل شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله): حدود نیم کیلو

روغن: به مقدار لازم

پیاز: ۱ عدد

تمر هندی از نوع سیاه رنگ: نصف یک بسته کوچک ۲۰۰ گرمی

سیر: ۱ بوته

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

 

بهترین طرز تهیه لخ لخ بوشهری

در اولین مرحله برای تهیه این غذای محلی باید سبزی‌هایی که نام برده شد را خوب بشویید و وقتی که آب آن‌ها خارج شد، خرد کنید.

سپس سیر و پیاز را نگینی خرد کرده و تمر هندی را هم با ۶ پیمانه آب مخلوط کنید و شیره تمر هندی را بیرون بیاورید و سپس آن را از صافی رد کنید.

پس از آن ماهی‌ها را هم خوب پاک کنید و به نمک آغشته کنید و برنج را خوب بشویید.

در مرحله بعدی باید یک قابلمه بزرگ روی شعله گاز قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. وقتی روغن گرم شد پیاز‌هایی که نگینی خورد کرده بودید را داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند.

سپس سیر را اضافه کنید و تفت بدهید و در همین حین فلفل و زردچوبه را هم داخل آن بریزید.

بعد از اینکه سیر و پیاز را با هم تفت دادید، سبزی‌هایی که خرد شده بود را درون قابلمه بریزید و تفت دهید تا سرخ شوند و بعد شیره تمر هندی که صاف کرده بودید را اضافه کنید و منتظر بمانید که با هم بجوشند.

پس از آن باید ماهی‌های نمک زده را با آب سرد شسته و به موادی که در حال جوشیدن هستند اضافه کنید تا به تدریج بپزند. هنگامی که ماهی‌ها پختند باید آن را از قابلمه در بیاورید و در گوشه‌ای بگذارید.

پس از آن باید برنجی که شسته شده را درون قابلمه بریزید و منتظر بمانید که آب آن بجوشد و کشیده شود تا جایی که آبی داخل غذا باقی نماند و شعله را کمتر کنید و ماهی‌ها را روی برنج چیده و در قابلمه را با دم کنی روی آن بگذارید و صبر کنید که برنج خوب دم بکشد و غذا جا بیفتد.

تقریباً یک ساعت و نیم برای پختن و جا افتادن غذا به زمان احتیاج دارید. پس از آن غذا آماده است.

دیدگاهتان را بنویسید