طرز تهیه ماقوت سنتی یزدی، دسری خوشمزه و سریع بدون شیر
مواد لازم برای دسر ماقوت با نشاسته
مواد لازم | مقدار |
نشاسته | 6 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق چای خوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | نصف لیوان |
آب | 2 لیوان |
پودر ژله موزی | یک بسته |
تخم شربتی | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه ماقوت، دسری ارزان و خوشمزه
- برای تهیه ماقوت زعفرانی، ابتدا نشاسته را به همراه نصف پیمانه آب سرد داخل یک کاسه فلزی مناسب میریزیم.
- و به خوبی هم میزنیم تا نشاسته به طور کامل درون آب حل شود.
- سپس پودر هل را به کاسه اضافه کرده و دوباره به خوبی هم میزنیم تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
- در مرحله بعد، دو لیوان آب را به همراه یک چهارم لیوان شکر داخل قابلمهای متوسط اندازه ریخته
- و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا شکر به آرامی حل شود و آب به جوش بیاید.
- سپس مخلوط نشاسته، هل و زعفران دمشده را به آرامی و با دقت به شکر حل شده در آب اضافه میکنیم و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط میکنیم.
- بعد از آن، گلاب را به مخلوط اضافه کرده و دوباره همه چیز را با هم مخلوط میکنیم تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
- مواد را به صورت مداوم و با استفاده از یک میکسر یا قاشق بزرگ هم میزنیم تا شکر به طور کامل حل شود و نشاسته به طور کامل درون آب حل شود.
- هم زدن مواد را باید به صورت متداوم تا زمانی که مایه ماقوت به غلظت و قوام مناسب برسد، ادامه میدهیم.
در ادامه
- بعد از رسیدن غلظت مواد به شکل مناسب (در حد فرنی)، کاسه را از روی حرارت برمیداریم .
- و محتویات آن را داخل ظرفی مناسب ریخته و داخل یخچال قرار میدهیم.
- حالا تخم شربتی ها را با 1 لیوان آب میخیسانیم تا دانههای آن ژلهای شوند. حالا نوبت پودر ژله است .
- که آن را با یک لیوان آب جوش ترکیب کرده و به خوبی هم میزنیم تا کاملاً حل شود.
- سپس تخم شربتی حل شده داخل یک لیوان آب سرد را به مخلوط پودر ژله و آب جوش اضافه کرده و همه را با هم مخلوط میکنیم.
- حالا پودر ژله را به مایه ماقوت را که از قبل در ظرف مناسبی برای سرو ریخته بودیم اضافه کرده و آن را به خوبی و یکدست روی مایه ماقوت پخش می کنیم.
- در نهایت، ظرف ماقوت را در یخچال قرار داده و تا زمانی که ژله روی آن کامل نگرفته، از یخچال خارج نمیکنیم.
- پس از گرفتن ژله روی مایه ماقوت، دسر یزدی خوشمزه شما آماده سرو است.