ویتامین های لازم برای تندرستی افراد سالمند
آیا می دانید افرادی که مسن هستند باید این ویتامین را مصرف کنند تا عملکرد بدنشان صحیح تر کار کند؟
کمبود ویتامینهای گروه B در دوران سالمندی موجب بروز آلزایمر میشود
کمبود ویتامینهای C، E، B1، B6 ،B12 ،آهن، روی و اسید فولیک در بروز بیماریهای عصبی نظیر آلزایمر و پارکینسون تأثیرگذار است.
پیرشدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیتهای فیزیکی و افزایش بیماریهای مزمن همراه میشود.
بهبود تغذیه تا حد زیادی میتواند از بروز این مشکلات پیشگیری کند یا آنها را کاهش میدهد به همین دلیل یکی از مسائل مهم سالمندان، مسائل پزشکی و بهداشتی از جمله وضعیت تغذیه آنهاست.
از عوامل جسمانی دوران سالمندی میتوان به کاهش کل انرژی مورد نیاز، بروز بیماریهای مزمن، بیاشتهایی، تغییر حس چشایی، خرابی دندانها، بیتحرکی، ناتوانی جسمی، مشکلات گوارشی، تداخلات دارویی یا تداخل غذا و داروها اشاره کرد و از مشکلات روحی و روانی در این دوران میتوان افسردگی و تنهایی را نام برد.
کمبود ویتامینهای C، E، B1، B6 ،B12 ،آهن، روی و اسید فولیک در بروز بیماریهای عصبی نظیر آلزایمر و پارکینسون تأثیرگذار است و بیماریهایی نظیر آلزایمر و پارکینسون در سنین سالمندی بیشتر اتفاق میافتد و از دلایل اصلی وقوع این بیماریها تماس با مواد سمی و زمینه ارثی است.
کاهش املاح استخوانی در سالمندان به دلیل کاهش فعالیت، کاهش جذب کلسیم و ویتامین D است که یکی از دلایل اصلی مشکلات استخوانی افراد سالمند محسوب میشود.
برای پیشگیری یا درمان این بیماریها مصرف 3 تا 4 واحد لبنیات کمچرب در روز، افزایش سطح فعالیت بدنی، استفاده از غذاهای حاوی پروتئین و کلسیم بالا نظیر گوشتها، ترکیب غلات و حبوبات نظیر عدس پلو، لوبیا پلو، آش جو یا ترکیب غلات با لبنیات مصرف کنند.
برای پیشگیری از التهابات مفصلی و شکستگی استخوانها استفاده از عسل، میوه تازه، مکمل کلسیم، ویتامین D ، لستین و اسید چرب امگا 3 توصیه میشود.