حتما شما هم وقتی برای خرید میوه به فروشگاه یا ترهبار مراجعه کردهاید دو مدل موز مختلف را در بخش میوهها دیدهاید. یک مدل از موزها کوچک و یک مدل دیگر موزهای بسیار بزرگ با پوست ضخیمتر و بافت سفتتر هستند. جالب است بدانید که دستهی دوم موز نیست و پلانتین نام دارد.
پلانتین از خانوادهی موز اما با نشاستهی بیشتر است که محبوبیت ویژهای در آمریکای لاتین، آفریقا و کارائیب دارد. البته نه به عنوان میوه، بلکه به عنوان مادهی غذایی خوشمزهای برای پختوپز.
پلانتین یکی از اعضای خانوادهی موزها است که طعم متفاوتی دارد و در آشپزی کاربرد دارد. خاستگاه آن آسیای جنوب شرقی است اما در حال حاضر در تمام نقاط زمین کشت میشود. اندازهی پلانتین از موز بزرگتر است و پوست ضخیمتری هم دارد. نسبت به موز نشاستهی بیشتر و قند کمتری دارد.
رنگ پوست پلانتین نسبت به میزان رسیده بودن آن از سبز تا قهوهای تیره تغییر میکند. به دلیل وجود نشاستهی زیاد در این میوه، معمولا به صورت خام مصرف نمیشود و بهتر است قبل از مصرف پخته شود. روشهای پخت پلانتین شامل آبپز کردن، سرخ شدن یا پخته شدن همراه با مواد غذایی دیگر است.
وقتی از آشپزی کردن با پلانتین صحبت میکنیم یعنی با این میوه مثل سبزیجات دیگر رفتار میشود و در اغلب غذاهای محدودهی آمریکای لاتین، آفریقا و کارائیب استفاده میشود. این میوه، یا دیگر بهتر است بگوییم سبزیجات، کربوهیدرات زیادی دارد و سرشار از مواد مغذی مهم برای بدن است.
روش های پخت و پز پلانتین
۱. پلانتین سرخ شده
پلانتین را بعد از خرد کردن در روغن سرخ کنید. اگر رسیده و سبز است میتوانید آن را با غذاهایی مثل ماهی و کباب سرو کنید. اگر زرد است روی آن کمی پودر نارگیل و شکر یا عسل بریزید و به عنوان شیرینی مصرف کنید.
۲. توستون پورتوریکویی
پلانتینهای حلقه شده را در روغن داغ به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید تا حسابی طلایی و برشته شوند. سپس آنها را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافهشان گرفته شود. وقتی خشک شدند دوباره آنها را سرخ کنید تا رنگشان قهوهای شود. وقتی ترد شدند از روغن خارج کنید، روی آنها کمی نمک بپاشید و بخورید.
۳. چیپس پلانتین
پلانتین را مثل چیپس سیبزمینی خیلی نازک برش بزنید و در فر قرار دهید تا حسابی خشک و ترد شود. سپس برگهها را در یک ظرف در بسته بریزید و مثل یک چیپس کمی شیرین از آن استفاده کنید.